فضاهای باناخ با جبرهای کالکین کوچک

پایان نامه
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه بیرجند - دانشکده علوم انسانی
  • نویسنده مریم سعیدی خجسته
  • استاد راهنما علیرضا جانفدا
  • تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
  • سال انتشار 1389
چکیده

در این نوشتار فضاهای باناخ با جبرهای کالکین کوچک و مفاهیم مرتبط با آن مانند عملگرهای غیراساسی و فضاهای تجزیه ناپذیر را بررسی می کنیم. مفهوم جبر کالکین نخستین بار توسط ج. کالکین برای عملگرهای فشرده ی فضاهای هیلبرت بیان شده است. اگر h یک فضــای هیلبرت باشد، جبـر خارج قسمتی (b(h))?(k(h)) را جبـر کالکین متنـاظر با k(h) می نامیم. مفهوم جبرهای کالکین روی فضاهای باناخ توسط ب. یود گسترش داده شده است. در این گسترش عملگرهای فردهلم و قضیه ی آتکینسن نقش اساسی دارند. با کمک قضیه ی آتکینسن روش خوبی برای تشخیص عملگرهای فردهلم داریم. از آنجا که عملگرهای فردهلم با کمک زیرفضـاها تعریف می شوند، تعریف آن ها در فضاهای مختلف امکان پذیر است. با توجه به قضیه ی آتکینسن ایده ی زیر برای تعریف جبرهای کالکین به ذهن می رسد. ایده آل دوطرفه ی a(x) در b(x) را در نظر می گیریم که در این ویژگی صدق می کنند: عملگر t?b(x) فردهلم است اگر و تنها اگر t+a(x) در (b(x))?(a(x)) وارون پذیر باشد. در این حالت (b(x))?(a(x)) را جبر کالکین متناظر با ایده آل a(x) می نامیم. با این دیدگاه جبر کالکین یکتا نیست و ممکن است جبرهای کالکین متنوعی روی یک فضا داشته باشیم؛ در اینجـا علاقه مندیم تا با کمک ابزارهای مناسب به ویژه مفهـوم عملگـرهای غیـر اساسی رده ی مهم و ساده ای از جبرهای کالکین را که نسبتا کوچک هستند معرفی کنیم. مفهوم کوچک بودن در اینجا اشاره به بعد فضا دارد. در این پایان نامه نشان می دهیم که (b(x))?(a(x)) یک جبر کالکین است اگر و تنها اگر a(x) شامل بستار ایده آل عملگـرهای رتبه متنـاهی و مشمول در ایده آل عملگـرهای غیـراساسی باشـد. به عنـوان مثال هایی، ما فضای عملگـرهای فشـرده، عملگـرهای اکیدا تکین، عملگـرهای اکیدا هم تکین و عملگـرهای غیـراساسی را بررسی می کنیم. همچنین می توانیم رده های پراش در نظریه ی فردهلم را به عنوان مثال هایی برای ساختن جبرهای کالکین در نظر بگیریم.

۱۵ صفحه ی اول

برای دانلود 15 صفحه اول باید عضویت طلایی داشته باشید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

جبرهای باناخ انقباض پذیر

فرض کنید یک جبر باناخ باشد. ما نشان می دهیم که اگر یک ایده ال انقباض پذیر ازیک جبر باناخ باشد آنگاه برقرار است. سپس وجود یک خود توان می نیمال مرکزی را در یک جبر باناخ انقباض پذیرکه یک تابعک ضربی نا صفر روی آن موجود باشد ثابت می کنیم. همچنین مفهومb- انقباض پذیری و یکی از فرم های معادل آن را معرفی می کنیم و با مثالی نشان می دهیم که b- انقباض پذیری به طور اکید از انقباض پذیری ضعیف تر است.

متن کامل

نگاشت‌های نگهدارنده جفت‌های عملگری باناخ روی جبرهای عملگری

فرض کنید ‎$mathcal{B(X)}$‎ جبر شامل تمام عملگرهای خطی کران‌دار روی فضای باناخ ‎$mathcal{X}$‎ و ‎$phi:mathcal{B(X)}longrightarrow mathcal{B(X)}$‎ یک نگاشت جمعی دوسویی باشد که جفت عملگری باناخ را از دو طرف حفظ می کند. در این مقاله، نشان می دهیم که به ازای هر ‎$A in mathcal{B(X)}$‎ و ‎$x in mathcal{X}$‎، اسکالرهای ‎$alpha‎ , ...

متن کامل

مرکز توپولوژیکی ضعیف از دوگان دوم جبرهای باناخ

در این مقاله برای اولین بار مفهوم جدیدی به عنوان مرکز توپولوژیکی ضعیف چپ و راست برای دوگان دوم جبرهای باناخ a ، را تعریف کرده و رابطۀ آن را با آرنز منظم پذیری بررسی می کنیم.

متن کامل

روابط اندازه پذیر و معادلات عملگری تصادفی در فضاهای باناخ

در این مقاله، نگاشت های چندمقداری یا روابط اندازه پذیر را معرفی و ارتباط بین تعاریف مختلف اندازه پذیری آنها را مطالعه می کنیم. موضوع نگاشت های چندمقداری اندازه پذیر در نظریه بازیها و نظریه کنترل کاربرد دارد. مطالب بیان شده را برای بررسی وجود جواب معادلات عملگری تصادفی غیرخطی در فضاهای باناخ به کار می بریم.

متن کامل

همواری و مدوری در فضاهای باناخ

مفهوم مدوری خیلی از مفهوم مشتق پذیری دور نیست. در بعضی مقالات رابطه بین مدوری و همواری بررسی شده است. در این مقاله رابطه ی جدیذ بین مدوری و خیلی همواری را توصیف خواهیم کرد.یک فضای باناخ را مدور است در صورتی که وسط هر دو نقطه متمایز واقع بر کره واحد فضای باناخ در داخل گوی باز واحد آن فضا باشد. یک فضای باناخ را هموار گوییم در صورتی که نرم آن در هرنقطه ناصفر فضا مشتق پذیر گاتو باشد و آنرا خیلی همو...

متن کامل

جبرهای فیستر با برگردان

در این مقاله به مرور فرم‌های دوخطی فیستر روی میدان‌ها و برگردان‌های فیستر روی جبرهای ساده‌ٔ مرکزی می‌پردازیم. همچنین به بیان حدس‌های مهم در این راستا، تلاش‌های انجام شده برای اثبات آن‌ها و نیز مسائل باز باقیمانده در مشخصه‌ٔ مخالف دو خواهیم پرداخت. درنهایت، تلاش‌های انجام شده برای تعمیم این حدس‌ها به مشخصه‌ٔ دو و تفاوت‌های نتایج به دست آمده در این مشخصه با سایر مشخصه‌ها نیز مرور می‌شوند.

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


نوع سند: پایان نامه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه بیرجند - دانشکده علوم انسانی

کلمات کلیدی

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023